Το Άγαλμα

Είναι γνωστό οτι στη Χερσόνησο της Κρήτης, στα Χανιά συγκεκριμένα, βρίσκεται ο τάφος της οικογένειας των Βενιζέλων.

Σε ένα απόμερο σημείο του πάρκου, το οποίο παλαιότερα άνηκε αποκλειστικά στους Βενιζέλους, βρίσκονται τα απομεινάρια ενός κατεστραμένου αγάλματος.Το συγκεκριμένο άγαλμα μέχρι πρόσφατα ακόμα και για τους περισσότερους ντόπιους αποτελούσε ένα μυστήριο καθώς δεν γνώριζαν την προέλευσή του και τι ακριβώς απεικόνιζε.

αγαλμα

Το Άγαλμα είχε τη μορφή της Θεάς Αθηνάς και συμβόλιζε την ελευθερία κοιτάζοντας προς το άπειρο.Είχε ύψος 17 μέτρα και ήταν ιδιαίτερα επιβλητικό.Δημιουργήθηκε το 1937 από το γλύπτη Θωμά Θωμόπουλο και αμέσως οι τοπικές αρχές και οι ντόπιοι το κατέκριναν για την αποκρουστικότητα του και το χαρακτήρησαν τερατούργημα.

αγ

Ξαφνικά και για πολλούς με ανεξήγητο τρόπο ο γλύπτης Θωμάς Θωμόπουλος φεύγει απο τη ζωή και ο θάνατος του αποδίδεται στο Άγαλμα.Τον ακολουθεί ο γιος του και βοηθός Δάντης ο οποίος και αυτοκτόνησε.Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατό τους και λέγεται οτι δεν άντεξαν τη φρίκη του αγάλματος που δημιούργησαν.

Το Άγαλμα δέσποζε για 30 χρόνια ακόμη και έπειτα το 1965 πάρθηκε η απόφαση από τις τοπικές αρχές να καταστραφεί.

Τελικά, σύμφωνα με μαρτυρίες ανατινάχτηκε και έληξε άδοξα η ιστορία ενός τόσο αμφιλεγόμενου για την αποκρουστικότητά του άγαλμα.

Υπάρχει όμως μια πτυχή στην ιστορία την οποία και αξίζει να σημειώσω.Ορισμένες πηγές αναφέρουν χαρακτηριστικά οτι το 1968 το Άγαλμα καταστρέφεται από κεραυνό που το έπληξε.Η εξήγηση του παραπέμπει σε παραφυσικές δυνάμεις.

αγαλ πο

Ποιά είναι η πραγματικότητα γύρω από το Άγαλμα της Αθηνάς; Σίγουρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και την αλήθεια την έχει καλύψει πλέον η άγνοια και η δεισιδαιμονία.

Δέχομαι e-mail με τις προτάσεις και τις απορίες σας στο golem.priest@gmail.com

Μ.Κ.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: